Бившият защитник на Ливърпул Мартин Шкъртел не вярва, че дербито между "червените" и Манчестър Сити на стадион "Анфийлд" в неделя може да реши изхода от борбата за титлата във Висшата английска лига.

19-кратните шампиони на Англия демонстрират отлична форма у дома през последните десетилетия на двубоите си с "небесносините". От 2003 година насам Ливърпул има само едно поражение срещу Сити пред собствена публика, което дойде преди три сезона.  

"Мачът срещу Сити винаги е нещо много голямо, особено през последните няколко шампионата, когато си оспорваха титлата с Ливърпул. Не смятам, че ще бъде решаващо дерби, тъй като има твърде много мачове до края на първенството. Във Висшата лига можете да загубите точки навсякъде, но и Арсенал също е там", коментира бившият национал на Словакия пред ДПА.

"Артилеристите" са на трето място в класирането и изостават на две точки зад лидера Ливърпул. Шампионът Сити е на точка след "червените". 

"Не знам какво ще стане в неделя, но се надявам Ливърпул да победи, защото шансовете на отбора за първото място ще се увеличат. В такива мачове атмосферата винаги е повече от специална. Феновете ще искат футболистите да харесат начина, по който ги подкрепят", каза още 39-годишният словак.

Мартин Шкъртел игра за Ливърпул в периода 2008-2016 година. 

"Юрген Клоп осигури трофеи в клуба и неговият заместник няма да бъде намерен толкова лесно. Най-важното е, че Клоп накара публиката да повярва, че Ливърпул отново може да бъде най-добър в целия свят. Той ще остави състав, който е пълен с млади футболисти. Те са готови да играят на високо ниво. Може би по точно заради това задачата за следващия мениджър ще бъде малко по-приемлива", каза още Мартин Шкъртел..БТА