Легендата на Нюкасъл и английския футбол Алън Шиърър даде своята прогноза за борбата за титлата във Висшата лига през този сезон. Бившият нападател фаворитизира тима на Ливърпул, въпреки загубата на „червените” от Манчестър Сити в сблъсъка за Къмюнити шийлд вчера.

Настоящият шампион надделя над мърсисайдци след изпълнения на дузпи на „Уембли” с 5:4, а в редовното време мачът завърши при резултат 1:1.

Въпреки това обаче, Шиърър вярва, че това ще бъде годината на Ливърпул. Двата тима се бориха за трофея през миналата година до последния кръг на надпреварата, която в крайна сметка бе спечелена от възпитаниците на Пеп Гуардиола с една точка.

„Без съмнение, и през тази година борбата за титлата ще бъде между Ливърпул и Манчестър Сити. Ще кажа, че Ливърпул може да изпревари Сити за шампионата, при условие, че „червените” покажат по-организирана игра в отбрана, от тази, която показаха на моменти във вчерашния мач”, коментира Шиърър.

„Въпреки требъла, който спечелиха Сити през миналата година, титлата на Ливърпул от Шампионската лига ще бъде решаваща в борбата през този сезон. Не съм сигурен обаче, че някой от двата отбора ще успее да покаже по-добро лице от миналата година”, каза още той.