Продължават многото въпросителни около отбора на Нюкасъл. Новините около собствеността затихнаха и всички фенове на „свраките“ чакат развитие по темата. В последните дни обаче друга неприятна новина занимава привържениците на отбора. Съдбата на талантливия младеж Матю Лонгстаф продължава да бъде неясна. Договорът на футболиста изтича след края на сезона, а от Удинезе проявяват сериозен интерес към талантливия играч. 

В медиите в Англия все повече се говори, че Лонгстаф е твърдо решен да си тръгне, а по този начин Нюкасъл ще загуби една от талантливите бъдещи звезди на английския футбол. От Нюкасъл предложиха нов контракт на местното момче, но изглежда, че условията не задоволяват  агента на играча и самия Лонгстаф. Една от най-големите легенди на 13-ия във Висшата лига към този момент, Алан Шиърър отправи специално послание към младока, което гласи следното:

„Матю, не си тръгвай! Ти си роден в Нюкасъл и трябва да останеш в твоя дом. Ако клубът има нови собственици, вярвам, че нещата ще се променят. Съветвам Матю просто да изчака развитието на нещата и тогава да вземе своето окончателно решение“, сподели Шиърър.

 

Автор: Делян Калинков