Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел и бившият нападател на Арсенал Иън Райт са сред шестимата бивши футболисти, които бяха включени в Залата на славата на английската Висша лига.

В списъка, освен Шмайхел и Райт, са още бившите играчи на Манчестър Сити Серхио Агуеро и Венсан Компани, както и Дидие Дрогба, който носеше екипа на Челси и бившият състезател на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс.

Датският вратар Шмайхел, който напусна Юнайтед през 1999 година след като прекара 8 години на „Олд Трафорд“, спечели пет титли във Висшата лига.

„Трябва да покажеш най-доброто, на което си способен, ако имаш такава възможност и да се постараеш да бъдеш запомнен с това, което си постигнал“, коментира 58-годишният Петер Шмайхел.

Легендата на Арсенал Иън Райт пък реализира 185 гола за лондонския клуб и спечели лигата и ФА Къп през 1998-а. Той заяви, че признанието е още по-ценно заради късния старт на професионалната му кариера, когато вече е на 21 години.

„През по-голяма част от пътя ми във футбола, не съм си и помислял, че ще стана професионален футболист. Така че, имайки предвид това и хубавите моменти, които имах с феновете и съотборниците ми, да получа това признание е истинска чест“, призна Райт.

Шестимата избрани се присъединяват към Уейн Рууни и Патрик Виейра, които бяха представени в Залата на славата през миналия месец. Приетите в тази елитна компания трябва да са приключили състезателната си кариера преди 1 януари 2022 година.