От Джон Лундстрам през сезон 2019/20 до Джаръд Боуен през отминалия, играещите футболисти с ниска цена в популярната фентъзи игра на Висшата лига, винаги са имали огромно значение за това да има начин да съберем в състава си, колкото се може повече суперзвезди.

През 2022/23 ролята на тези футболисти може да е дори още по-значима, тъй като скъпите попълнения, като Мохамед Салах (13.0), Хюн-Мин Сон (12.0), Кевин де Бройне (12.0), Хари Кейн (11.5), Ерлинг Холанд (11.5), са повече от всякога. Поради тази причина експертите във FPL селектираха няколко души, чиято стойност е далеч по-малка, но се очаква тези футболисти да бъдат основни в отборите си, макар изначалното им ниво на привлекателност за FPL играта, да не е толкова голямо, колкото на гореспоменатите.

Да вземем за пример Еберечи Езе и Майкъл Олис от Кристъл Палас, всеки от които струва 5.5 млн. Очакванията през сезона са Кристъл Палас да отбележи доста попадения, с оглед налагания от Патрик Виера стил, а е доста вероятно двамата млади състезатели да се с ключов принос за реализирането на положенията на тима.

Други от майсторите в света на FPL виждат много потенциал в Габриел Мартинели от Арсенал (6.0). Бразилецът изглежда сериозен кандидат за основен титуляр на левия фланг, а освен това редовно участваше в головете на тима, по време на подготовката.

След напускането на Кристиан Ериксен в Брентфорд се появи въпроса: Кой ще компенсира приноса на датчанина. Част от експертите спират погледа си върху Джош Дасилва. Той пропусна много голяма част от миналия сезон, но в сезона на изкачване за „пчеличките“, бившият играч на Арсенал направи 4 асистенции и вкара 5 гола в 30 мача в Чемпиъншип. Сега се очаква игровото му време да бъде много повече.

Андреас Перейра от Фулъм (4.5) е четвъртият най-притежаван полузащитник в момента.  С оглед стойността му и инструменталната му роля в създаването на положения за лондончани, мястото му в тази група изглежда напълно оправдано, подходящо и заслужено.

Абсолютно същото важи и за Нико Уилямс от Нотингам Форест. Бившият защитник на Ливърпул е с най-ниската ставка в играта – 4 милиона, но стартира във всяка от контролите на тима, след подписването си.