Отборът на Нотингам Форест постигна втора поредна победа в Чемпиъншип, след като в гостуването си от 18-ия кръг надигра Барнзли със звучното 5:2. Капитанът на Форест Хенри Лансбъри се показа като истински лидер и се отчете с хеттрик в срещата, в която тимът на два пъти изоставаше в резултата.

Първият гол на Барнли дойде още в 5-ата минута, когато Джеймс Брий напредна по десния фланг и центрира перфектно пред вратарското поле. Там Сам Уинъл се отскубна в точния миг от защитниците и без проблеми с глава прониза вратата на Владимир Стойкович.

Нотингам съумя сравнително бързо да отговори на предизвикателството. В 13-ата минута гостите спечелиха фаул на около 25-26 метра от вратата, а Пайтим Касами и Лансбъри размениха бързи къси пасове, преди англичанинът да стреля много прецизно по тревата в долния ляв ъгъл за 1:1.

Форест още не се бе нарадвал на гола си, когато Барнзли отново поведе. Буквално след изпълнението на началния удар домакините организираха многоходова атака, при която Хурихейн копна топката меко над централните защитници. Марли Уоткинс овладя елегантно на гърди и останал сам срещу Стойкович, стреля под дясната му ръка – 2:1.

Нотингам демонстрира своята непримиримост в 24-ата минута. Дани Фокс получи пространство отляво, като проби към аутлинията и изпрати ниско центриране към близката греда. Там в купа от тела Апостолос Велиос намери начин да отиграе топката, а след рикошет тя влетя със странна парабола в горния десен ъгъл – 2:2.

Ключовият миг в срещата дойде в първата минута от добавеното време, когато Велиос притисна играч на Барнзли в центъра и му отне топката, за да организира опасна контраатака. Таранът подаде вляво за Бен Озбърн, който напредна и центрира към точката на дузпата, където от втора позиция изникна Лансбъри. Бившият играч на Арсенал стреля много красиво с глава, без да остави никакви шансове за вратаря Адам Дейвис – 2:3.

След паузата Нотингам продължи да има има по-ясна визия за играта си и в 63-ата минута стигна до четвърти гол. Майкъл Мансиен се включи отдясно по атаката, за да завърти топката фалцово към близката греда. Там Озбърн се извиси и технично насочи топката към далечния ъгъл на Дейвис, който нямаше шанс да се намеси – 2:4.

Петият пирон в ковчега на домакините заби Лансбъри 8 минути преди края, когато Нотингам получи правото да изпълни дузпа. Капитанът на гостите беше безкомпромисен от бялата точка, за да оформи своя хеттрик.

С победата Нотингам застигна и изпревари днешния си съперник в класирането. Нотингам зае 16-ото място с 22 точки, докато Барнзли със същия актив е 17-и.