Лестър се наложи с 3:1 над Ливърпул в последен мач от 26-я кръг на Висшата лига.

Двубоят бе първи за шампионите след уволнението на Клаудио Раниери миналия четвъртък,  и приключи серия от пет поредни загуби в Премиършип.

Лестър бе воден от Крейг Шекспир, а босовете на "лисиците" гледаха доволно успеха от трибуните първата победа за 2017-та година.

За Ливърпул обаче нещата не изглеждат много розово, с една победа в последните седем шампионатни двубоя.

Ливърпул изостава от Топ 4, на точка зад Арсенал и на три зад Манчестър Сити.

Лестър пък има нужда от всяка точка в актива си до края на сезона, за да е сигурен за мястото си в елита след шампионския сезон. "Лисиците" имат 24 точки, което ги оставя на две от зоната на изпадащите.

Големият ден на Шекспир

Лестър изглеждаше по-добре от началото до края на двубоя, като още преди почивката водеше уверено с два гола. Джейми Варди пък напомни за старото си лице с две попадения на своята сметка.

Още в седмата минута Шинджи Оказаки отправи страхотен удар с глава, но Симон Миньоле улови. Дани Симпсън притесни домакините след ужасно настъпване от Филипе Коутиньо, но успя да продължи двубоя.

Джейми Варди откри в 28-та минута, след като грешка в халфовата линия позволи на Марк Олбрайтън да отнеме топката и да намери нападателя, който с класно голмайсторско отиграване направи 1:0.

Минута по-късно Каспер Шмайхел, под погледа на баща си Петер от трибуните, отказа Коутиньо и неговия шут.

Дани Дринкуотър реализира фантастичен гол 11 минути след първия, и матира Ливърпул. Дринкуотър се разписа, след като една изчистена топка от Джеймс Милнър попадна на крака му. От движение, Дринкуотър отправи мощен удар от 25 метра!

Четвърт час след почивката всичко вече бе ясно, когато Джейми Варди вкара и втори гол срещу Ливърпул. Кристиан Фукс центрира отляво в пеналта, където Варди с глава направи 3:0 в полза на "лисиците".

Варди започна и довърши Ливърпул

Шмайхел продължи да доминира на вратата на Лестър, спасявайки и удар на Дивок Ориги.

Филипе Коутиньо все пак върна един гол за Ливърпул, за 3:1 в 68-та минута на двубоя. Коутиньо бе точен с премерен удар от границата на наказателното поле, който явно изненада защитника пред него и Каспер Шмайхел.

Това бе първо попадение за Коутиньо от 11 мача насам във всички турнири.

Ориги отново бе отказан от Шмайхел в 79-та минута, преди свекавична контраатака на Лестър да изведе Дринкуотър на отлична позиция, само за да шутира той над вратата.

Коутиньо имаше още една възможност срещу Шмайхел, но датският вратар бе непоклатим в рамката си.