Президентът на английската Висша лига Ричард Скъдамор не пропсуна да коментира най-горещата тема през последните няколко седмици. Става въпрос за трансфера на Неймар от Барселона в Ливърпул за рекордните 222 милиона евро. Скъдамор заяви, че се радва, че сделката не е била осъществена от отбор от Премиър лийг.

Пазарът полудя: Парите от Неймар не стигат на Барса за трансфери

Преди преминаването на нападателя на “Парк де Пренс”, рекордът се държеше от Пол Погба, който бе привлечен от Манчестър Юнайтед за сумата от 105 милиона евро.

“Щастлив съм, че този път не английски тим счупи трансферния рекорд. Въпросните освобождаващи клаузи са затова да спират подобни трансферни ходове. Това беше един тест и не ме изненадва изобщо и съм благодарен, че отбор от Висшата лига не пръсна толкова пари за един единствен играч”, каза пред BBC Скъдамор.

Кофти! Дебютът на Неймар за ПСЖ се отлага отново

“Не съм виждал нищо такова досега. Щом от рекорд 89 милиона паунда, нещата изведнъж скочиха до 200 милиона паунда, значи се случва нещо. Собствениците на ПСЖ направиха категоричен ходи и успяха, но не мисля, че подобно нещо се повтори скоро”, допълни той.