Ръководството на Манчестър Юнайтед в голяма степен е объркало трансферните планове на мениджъра Оле Гунар Солскяер през лятото.

Норвежецът е искал да направи сериозни промени в състава на „червените дяволи“, като той е желаел редица от излишните играчи в състава да бъдат продадени. Това обаче не се случи в пълна степен и съставът на Юнайтед продължава да е пълен с редица играчи, които не влизат в плановете на Солскяер.

Сред тези играчи са бранителите Маркос Рохо и Матео Дармиан. На Рохо не му беше позволено да премине под наем в състава на Евертън, а за Дармиан офертите не бяха достатъчно удовлетворителни.

Това сериозни попречи и на трансферните планове на Оле. Мениджърът имаше желание да бъдат привлечени португалският атакуващ полузащитник Бруно Фернандес, както полузащитникът на Нюкасъл Шон Лонгстаф. Невъзможността тези играчи да бъдат привлечени обаче е в основа на оставането в състава и на играчи като Неманя Матич и Фред.

От трансферното лято „червените дяволи“ излизат с ограничени опции в полузащита и атака, докато в защитната линия те имат желание да продадат още няколко играчи, които няма да получават достатъчно минути.