Шефилд Уензди и Ковънтри завършиха наравно 1:1 в мач от четвъртия кръг на ФА Къп и ще трябва да преиграват своя сблъсък. Гостите успяха да открият резултата в края на първата част чрез Виктор Торп (45’) в края на първата част, но Джейди Гасама (84’) изравни шест минути преди края на редовното време.

Гостите започнаха двубоя доста активно и в първите минути изглеждаха по-енергичния двубой на терена. Постепенно обаче “кукумявките” поизравниха случващото се на терена, а най-активен в техните редици бе именно голмайстора Гасама, който отправи няколко изстреля. От другата страна пък за Ковънтри централният нападател Кейси Палмър също представляваше опасност. В 45-ата минута новото попълнение Виктор Торп отправи удар извън наказателното поле след пас на Бари Банан и откри резултата за 0:1.

Домакините излязоха мотивирани в началото на второто полувреме, но в първите петнайсет минути усилията им не се увенчаха с успех. Наставникът на Ковънтри Марк Робинс опита да освежи своя тим с промени след час игра. Шефилд Уензди все пак стигна до равенството в 84-ата минута, когато Джейди Гасама изстреля една топка от вътрешността на наказателното поле и намери долния ляв ъгъл за 1:1, което се оказа и крайния резултат в срещата.

Така двата тима ще трябва да преиграват след десетина дни, но този път на “Рико Арена”.