Отборът на Евертън допусна изненадваща домакинска загуба с 0:1 от последния в класирането на английската Висша лига Шефилд Юнайтед в двубой от 36-ия кръг на първенството. Единственото попадение реализира Даниел Джебисон още в седмата минута на срещата.

Gulliver/GettyImages
86 снимки

„Остриетата“ откриха резултата още в 7-ата минута на срещата, когато Джак Робинсън проби чудесно отляво в наказателното поле и пусна отличен пас към далечната греда, където Даниел Джебисон бе изпуснат от защитата на „карамелите“ и реализира от границата на вратарското поле.

Евертън се опита да натисне, като имаше повече притежание на топката, повечето ситуации, но с пропуски се отчетоха Доминик Калвърт-Люин и Ричарлисон. Шефилд пък се бранеше добре и записа шестата си победа за сезона.

С нея тимът събра актив от 20 точки, но остава последен с шест по-малко от 19-ия Уест Бромич и има шанс да не завърши на 20-ата позиция. Така или иначе и двата отбора вече официално изпаднаха.

За Евертън пък тази загуба означава, че тимът се прости с шансовете си за топ 4. „Карамелите“ имат 56 точки и изостават със седем от четвъртия Челси, като до края на сезона има два двубоя. Тимът допусна и деветата си домакинска загуба през сезона, като никога в историята не е имал повече домакински поражения, като изравни антирекорда си. Отборът на Карло Анчелоти ще се бори за участие в Лига Европа, където изостава с три точки от шестия Тотнъм.