Хъдърсфийлд Таун, Нотингам Форест, Шефилд Юнайтед и Лутън Таун ще спорят в плейофите в Чемпиъншип за промоция във Висшата лига. Това стана ясно след изиграването на последния 46-ти кръг от второто ниво на английския футбол.

Хъдърсфийлд и Форест вече бяха сигурни за плейофите, като днес "териерите" победиха Бристъл Сити с 2:0 у дома, докато двукратните европейски шампиони направиха равенство 1:1 при гостуването си на Хъл Сити. Петият в крайното класиране Шефилд Юнайтед разби първенеца през този сезон Фулъм с 4:0 като домакин, а Лутън Таун продължава да мечтае за първо участие в елита от 30 години насам след успех над Рединг с 1:0 у дома. С шанс за плейофите преди началото на последния кръг бяха още Мидълзбро и Милуол, но двата тима записаха поражения днес.

По този начин на 13 май Лутън ще посрещне Хъдърсфийлд, а ден по-късно Шефилд Юнайтед е домакин на Нотингам Форест. Реваншите са на 17 и 17 май, а финалът на "Уембли" ще бъде на 29 май. Промоция за Висшата лига вече си осигуриха Фулъм и Борнемут, които заеха първите две места в класирането, докато в Лига 1 изпадат Барнзли, Дарби Каунти и Питърбъро Юнайтед. Промоция за Чемпиъншип спечелиха Уиган и Родъръм, докато МК Донс, Шефилд Уензди, Съндърланд и Уикъмб ще играят в плейофите в третия ешелон.