Шефийлд Юнайтед продължава да се бори „със зъби и нокти” за директна промоция във Висшата лига, записвайки победа с 2:0 срещу Нотингам Форест в 43-ия кръг на Чемпиъншип. Победата за „остриетата” съхрани шансовете им за директно влизане в Премиър лийг, като те вече имат 82 точки. Лийдс пък е с мач по-малко, но има същия актив и се намира на второто място. Важен факт е, че е възможно за последното място, което те класира директно в първото ниво на английския футбол, да се гледа головата разлика, а тези два гола донесоха +5 попадения предимство спрямо Лийдс Юнайтед за Шефийлд.

Нотингам пък регистрира четвъртото поредно поражение, като тотално се отказа от това да атакува местата за баражите във второто ниво на английския футбол.

Защитникът на Форест Йоан Бенаулан получи директен червен картон в 47-ата минута, след като фаулира фронтално срещу вратата на Нотингам Дейвид МакГоудрик и реферът го изгони. Четири минути по-късно Шефийлд използва численото си предимство, а Марк Дъфи стреля диагонално след центриране и прати топката във вратата на Нотингам – 1:0.