Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер може да не е чак толкова сигурен за бъдещето си, защото за първи път директор на клуба намекна, че може да има раздяла с него. Французинът е начело на "артилеристите" от 1 октомври 1996 г. и вече предизвиква недоволство сред феновете заради дългата суша на клуба. 

"Топчиите" не са ставали шампиони от 2004 г. насам, а от тогава до сега са спечелили само два пъти ФА Къп. Така смятан за недосегаем на поста си, той вече беше освиркан от феновете, а сега изглежда, че няма и пълната подкрепа на ръководството. 

"Причината Арсен да ни е мениджър не е някаква криворазбрана носталгия. Той е тук, защото вярваме, че може да ни донесе успех. Мисля, че и той е убеден в същото. Ако се стигне до момент, в който вече не вярваме, че може да ни донесе трофеи, ще се разделим и той ще ни разбере. Така че тук място за носталгия няма", сподели изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис. 

66-годишният Венгер има договор с лондонския гранд до края на следващия сезон. И по всяка вероятност, ако пак не успее да спечели титлата, ще бъде изпратен с почести от "Емирейтс", без да се подновява контрактът му. Но ако прекъсне сушата, ще получи нов и удължен договор.