"Артилеристите" инвестираха разумно през лятото на 2022 г., като Габриел Жезус, Александър Зинченко и Фабио Виейра пристигнаха в състава на Микел Артета. Продуктивната кампания доведе до придвижване на тима от Северен Лондон до върха на таблицата на Висшата лига, но все още може да се добави по-голяма дълбочина към редиците на отбора, като спекулациите за хора като Михайло Мудрик и Юри Тилеманс не стихват.

"Имаме много ясен план, ръководен от Еду, за това какво искаме да направим, за да подсилим отбора. Всеки трансферен прозорец, разбира се, ще търсим какви възможности има. Ако нещо има смисъл от техническа и финансова гледна точка, разбира се, ще го разгледаме. Доволни сме от състава, който имаме, но, ще разгледаме какво се случва във всеки един трансферен прозорец. Имаме дългосрочен план да продължим да укрепваме отбора, но няма да говоря за определени имена", сподели изпълнителният директор на клуба Винай Венкатешам пред Скай Спортс.

Арсенал беше един от клубовете, за който се казваше, че има интерес към Жоао Феликс преди преместването на португалския нападател под наем в Челси и "артилеристите" ще продължат да претърсват пазара за потенциални попълнения до 31 януари.