Спортният директор на Тотнъм Фабио Паратичи заяви, че раздялата на клуба с мениджъра Антонио Конте, която бе обявена в неделя вечерта по взаимно съгласие, е била правилното решение и за двете страни.

Италианският ръководител отказа да обсъжда имена на потенциални наследници на Конте и изрази увереност, че временният наставник Кристиан Стелини и Райън Мейсън, който ще бъде негов асистент, ще свършат добра работа до края на сезона и ще успеят да класират Тотнъм в топ 4.

"Знаем колко труден беше сезонът за Антонио в личен план. Той загуби Джан Пиеро Вентроне, Джанлука Виали и Синиша Михалович, които починаха. След това дойде и операцията. Клубът подкрепяше много Антонио Конте и всички бяхме близки, но след това дойде това взаимно решение. Мисля, че то бе правилно решение за всяка от страните. Всички трябва да са концентрирани върху последната част от сезона. Не мисля, че трябва да обсъждаме други треньори или да обръщаме внимание на спекулациите в медиите. Фокусирани сме върху това да помогнем на Кристиан Стелини и Райън Мейсън. Стелини водеше отбора, когато Антонио отсъстваше. Той има опит. Райън може да му помогне много. Уверени сме, че двамата могат да свършат добра работа", коментира Паратичи.