В Лийдс Юнайтед са твърдо решени да върнат старата слава на клуба. След като през миналия сезон тимът успя да остане във Висшата лига, сега феновете се надяват на по-добри времена. Един от шефовете при „йоркшърци“ - Виктор Орта смята, че рано или късно Лийдс ще се върне към европейските мачове и големите битки. Той обаче остава реалист, като предупреди всички, че нищо няма да се случи веднага и е невъзможно да се гони европейско участие още през този сезон. 
 
„Можем да си говорим празни приказки и да казваме, че Лийдс ще играе в Европа и ще се борим за трофеи, но не желая да заблуждавам никого. Истината е, че отборът е финансово стабилен и гледаме с оптимизъм към бъдещето. Имаме дългосрочен проект, чиято главна цел е Лийдс да се завърне в европейските турнири и там да се представи добре. Висшата лига е най-силното първенство в света и е доста трудно да пробиеш в топ 6, но видяхме, че Лестър и Уест Хем вече го сториха, така че и ние имаме нашите шансове.  
 
Смятам, че през настоящата кампания спокойно можем да търсим завършване в първата половина на таблицата, а през следващия сезон ще мислим за нещо по-голямо. Да, не крия, че в главите на всички целта е Европа, но най-реалистично звучи подобна цел да се преследва след 2 или 3 години. Определено мислим за бъдещето и имаме дългосрочна стратегия. Аз вярвам, че за Лийдс предстоят по-добри дни“, коментира Орта.