Хари Кейн ще е „глупав“, ако не напусне Тотнъм, когато го искат Ливърпул и Манчестър Сити. Това заяви бившият футболист на Челси, Блекбърн и Астън Вила Крис Сътън.

Капитанът на Англия заяви, че може да напусне „шпорите“, ако отборът не прогресира, защото иска да спечели трофеи.

„Мога да разбера затруднението, в което се намира“, сподели Сътън пред BBC Radio.

„Ако иска да спечели Висшата лига, тогава трябва да продължи напред и да отиде в друг клуб, който има по-голям шанс да спечели титлата.“

Хари Кейн има договор с Тотнъм до 2024 година и все още няма спечелен трофей с „шпорите“, а лондончани за последно триумфираха с Купата на лигата през 2008 година.

В момента Тотнъм не се бори за нищо през сезона, като заемат 8-ата позиция във Висшата лига преди прекратяването на първенството заради пандемията причинена от коронавируса.

„Всички разбираме, че иска да спечели нещо. Така че, ако иска да го направи, не бих се учудил, ако напусне. Тотнъм е блестящ клуб, но в този момент те са по-назад от Ливърпул и Манчестър Сити. Ако някой от тези клубове те иска и, ако си Хари Кейн ще е глупаво да не отидеш там“, каза Сътън.

Бившият нападател на Арсенал Иън Райт, също бе част от студиото на BBC Radio, е на мнение, че Хари Кейн ще остане още една година в Тотнъм заради Жозе Моуриньо.

„Сега имат мениджър, който е прословут с това, че печели трофеи. Той сподели, че следващата година ще бъде решаваща с него начело на тима. Това ми казва, че никъде няма да ходи. Ако нищо не се случи, Хари Кейн ще реши дали да си тръгне“, заяви Райт.