Инвестиционната група от Саудитска Арабия – PCP Capital Partners и Reuben Brothers, са се отказали от потенциална сделка за английския Нюкасъл Юнайтед. Това бе съобщено с официално комюнике.

„С дълбока признателност към общността на Нюкасъл и значението на футболния клуб стигнахме до решението да оттеглим интереса си към придобиването на контролния пакет акции на ФК Нюкасъл Юнайтед. Това го прави със съжаление, тъй като бяхме развълнувани и напълно ангажирани да инвестираме в този голям град. Вярвахме, че можем да върнем клуба в позициите на неговата история, традиции и заслуги към феновете”.

„В крайна сметка по време на непредвидено продължителен процес изтичаше информация за споразумението между инвестиционната група и собствениците на клуба. Нашата теза не може да бъде изяснена без яснота по отношенията на обстоятелствата”, завършиха от инвестиционната група.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.