Полузащитникът на Ливърпул Джердан Шакири потвърди, че клубът трябва да се бори всяка година за титлата във Висшата лига. Мърсисайдци е един от най-големите клубве на Острова, но не е ставал шампион от 1990-а година.

През този сезон хората на Юрген Клоп са много близо да сложат точка на тази дълга серия, след като имат аванс от 25 точки пред втория Манчестър Сити. Според Шакири този възход трябва да бъде утвърден и отборът да се бори всеки сезон за титлата в Премиър лийг.

„Лека-полека всеки иска да постига, колкото се може повече. Премиър лийг е специален трофей, особено за този клуб. Не много играчи са печелили тази купа и е важно да я имаш”, каза Шакири пред уебсайта на Ливърпул.

„Няколко пъти в Ливърпул титлата бе близо, но така и не дойде тук. Този клуб се нуждае да е в борбата всяка една кампания. Така изграждаме манталитет на победители и трябва да се опитаме да го направим. Смятам, че това е най-важното нещо за нашия отбор”, каза швейцарският национал.

Ливърпул се нуждае от само шест точки, за да си осигури титлата в Премиършип, но пандемията от коронавирус, засега, възпира триумфа на отбора на Юрген Клоп.