Крилото на Ливърпул Джердан Шакири се изказа в защита на своя мениджър Юрген Клоп, който попадна под мушката на критиките заради бурния начин, по който изрази радостта си от драматичната победа над Евертън в неделното градско дерби.

Дивок Ориги се разписа за 1:0 в 6-ата минута от добавеното време, а това отприщи емоциите на темпераментния германец, който моментално се завтече към центъра на терена, където прегърна вратаря Алисон Бекер. Мнозина анализатори намериха поведението на треньора като проява на лош вкус и неуважение към съперника.

„Знаете, че нашият мениджър е емоционален човек”, възпротиви се Шакири. „Ние вкарахме в последната минута в едно горещо дерби, един фантастичен мач. Имаше много емоции, което е нормално.”

„Случват се такива неща. Много други треньори също са правили така. Това е нещо хубаво. Разбира се, това не е проява на неуважение, а просто е израз на емоция. Това е футболът, поне така мисля. Беше много хубаво да видим подобни емоции от треньор”, добави швейцарският национал.