Лутън Таун и Мидълзбро не биха могли да открият по-впечатляващ начин сезон 2019/2020 в Чемпиъншип дори и да го искаха. В първия двубой от втория ешелон на английския футбол феновете видяха всичко, заради което обожават английския футбол – много голове, обрати, пропусната дузпа и жесток пропуск в добавеното време.

Головата престрелка на „Кенилуърт Роуд” стартира още в 7-ата минута, когато Ашли Флетчър откри резултата за гостите от Боро. Марвин Джонсън получи шанса да центрира повторно към наказателното поле на Лутън след статично положение и намери по перфектен начин Ашли Флетчър на близката греда. С глава англичанинът прониза целта – 0:1.

Само в рамките на 7 минути Лутън осъществи пълен обрат. В 17-ата Сони Брадли изравни резултата със знаменит шут от дистанция,  който срещна и напречната греда по пътя си към мрежата. В 24-ата голяма грешка допусна вратарят на Боро Дарън Рандълф, след като тръгна да излиза при центриране от ъглов удар и се спря. Това позволи на Мартин Крейни да се извиси с глава лесно да отбележи – 2:1.

До края на полувремето и другият страж Симон Слуга допусна фатална неточност. Той не успя да се справи с наглед елементарен шут на Брит Асомбалонга по диагонала. Топката мина през ръцете на приклекналия страж и спря в мрежата – 2:2.

След почивката Мидълзбро отново излезе напред в резултата след много красив шут от дистанция на Люис Уинг. Англичанинът изобщо не се замисли дали да обстрелва вратата от около 24-25 метра и с изящен фалц я прати в горния ляв ъгъл – 2:3.

Боро имаше шанс да убие окончателно интригата в 82-ата минута, когато получи правото да изпълни дузпа. Крейни беше човекът, който извърши нарушението, а реферът посочи бялата точка, макар повторенията да показаха, че по-скоро фаулът се случва извън наказателното поле. Асомбалонга застана над топката и за ужас на своите съотборници шутира над гредата.

Само три минути по-късно Лутън изравни. Това се случи серия от грешки в отбраната на Боро, който така и не успя да изчисти една недотам критично изглеждаща топка. Това позволи на домакините да разменят пасове на скорост в пеналта и Джеймс Колинс вкара за 3:3.

В добавеното време на срещат вратарят Рандълф спаси гостите от поражение, отразявайки по виртуозен начин шут на Дани Корник. От не повече от 8 метра халфът на гостите изпрати топката силно и точно в целта, а Рандълф плонжира и изби.