Нападателят на Ливърпул Даниел Стъридж се превърна в повод за трансферен дуел между Севиля и Интер. Футболистът е напълно готов да си тръгне от "Анфийлд" през зимата в търсене на отбор, където ще получава повече минути за изява.

Ливърпул каза „не“ на Севиля за Стъридж

Целта на Стъридж е да увеличи шансовете си да спечели повиквателна за световното първенство в Русия през 2018 година. 

Според медиите в Италия Севиля е фаворит за подписа на футболиста. От Интер искат да го вземат под наем до края на сезона с опция за откупуване през лятото. Същото искат да сторят и андалусийци, но са готови да предложат малко повече в опита си да го привлекат.

Интер поиска нападател от Ливърпул

Ръководството на Севиля смята да направи опцията за откупуване след края на сезона задължителна при определени условия. Това изважда севилци с едни гърди напред пред конкуренцията в лицето на Интер.

Англичанинът не попада в сметките на мениджъра Юрген Клоп, който разчита в предни позиции на Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане. Голям проблем за Стъридж и бъдещия му трансфер далеч от „Анфийлд“ могат да се окажат честите контузии, които го тормозят. Исканата цена от 30 млн. паунда също би отблъснала много от потенциалните кандидати за нападателя.