Белгийският полузащитник на Челси Еден Азар остана в лондонския тим през това лято, въпреки че бе свързван с „отлитане” от Острова. Най-спряганите дестинации бяха Мадрид и Барселона, но въпреки това плеймейкърът на „сините” избра да остане засега на „Стамфорд Бридж”.

Неговият колега в отбора Сеск Фабрегас говори пред британските медии и предупреди тима да реагира бързо, предлагайки нов договор на Азар, тъй като има голяма възможност той да си замине.

„Това бе лесно решение от клуба да откаже оферти от други тимове, тъй като сега Азар има още две години по договор в Лондон. Колко отбора могат да си го позволят? Със сигурност не са много. През следващата година обаче ще има само една година, а това е различна история. Нямаш нужната сила като клуб, за да преговаряш спокойно, като вземем на предвид, че Азар е един от най-добрите футболисти в света”, сподели Сеск.

Азар собственоръчно класира Челси напред за Купата на Лигата, след като влезе като резерва срещу Ливърпул и обърна облика на отбора на „Анфийлд”, който стигна до пълен обрат за шест минути – 2:1.