Сеск Фабрегас заклейми действията на Гари Невил и Уейн Рууни по време на не безизвестния инцидент "Пицагейт" след едно люто дерби между Арсенал и Манчестър Юнайтед през 2004-та година. 

Двубоят ще се запомни като срещата, в която великолепната серия от 49 поредни мача без загуба на "артилеристите" беше прекъсната от "червените дяволи". Двубоят ще се запомни със скандалното съдийство на Майк Райли, който подмина редица груби нарушения на играчи на Юнайтед, без дори да показва картони. По-късно в мача съдията отсъди и изключително спорна дузпа за Юнайтед при 0:0. 

След срещата напрежението ескалира допълнително и се пренесе в тунела. Там именно се случва и събитие, което ще се помни в английския футболен фолклор - Сър Алекс Фюргюсън беше замерен с парче пица в лицето. Фабрегас все още помни грозните сцени след този лют мач. 

"Бяхме разочаровани и гневни от случилото се на терена. Спирането на серията не беш самият проблем, тъй като играхме срещу стрхотен отбор на Манчестър Юнайтед. Но начинът, по който се случи, беше грозен", започна Фабрегас. 

"Помня ужасните действия на Гари Невил срещу Хосе Антонио Рейес. Уейн Рууни, от своя страна, цял мач се хвърляше за дузпа. Бяхме емоционални, защото не смятахме, че заслужаваме да загубим мача. Всички бяхме много разстроени", завърши бившият халф на Арсенал.