Манчестър Юнайтед ще трябва да плати над 10 милиона паунда като компенсация, ако реши да уволни мениджъра си Ерик тен Хаг след края на сезона. Мястото на нидерландеца е под въпрос на фона на слабата кампания, която „червените дяволи“ правят.

Според The ​​Times, уволнението на бившия треньор на Аякс няма да излезе евтино. Самият специалист предупреди, че Юнайтед е близо до лимита на разходите, разрешени според правилата за рентабилност и устойчивост през януари. Ето защо Тен Хаг не получи така искания нападател през зимата.

Следователно, новият инвеститор сър Джим Ратклиф ще трябва да реши дали уволнението на Тен Хаг и наемането на нов мениджър ще си струва. Ратклиф ще трябва да вземе предвид, че клубът се нуждае от всяка стотинка, за да вземе нови играчи и персонал през лятото. „Червените дяволи“  също искат да привлекат Дан Ашуърт за нов спортен директор, но Нюкасъл му е поставил цена от 15 милиона паунда.

Въпреки всичко се смята, че Тен Хаг се ползва с доверие от Ратклиф към момента. Това обаче може да се промени, ако Юнайтед не успее да се класира за Шампионската лига през следващия сезон. „Червените дяволи” в момента са на осем точки от Астън Вила и четвъртото място. Следователно, на „Олд Трафорд“ ще се надяват, че на Англия ще бъде предоставено допълнително място за турнира, тъй като са на шест точки и от петото място. Но това ще се случи само, ако коефициентът на страната е по-висок от този на Германия или Италия в края на сезона.