Нападателят на Арсенал Габриел Жезус и полузащитникът Томас Партей няма да играят в следващите няколко седмици, съобщи мениджърът на "артилеристите" Микел Артета преди домакинството на Шефилд Юнайтед.

"Скенерът показа, че Габи има мускулна травма от мача със Севиля. Мисля, че няма да може да разчитаме на него няколко седмици. Не мога да дам прогноза докога няма да играе, защото за мен тези новини са много изненадващи", каза испанският мениджър.

"Опитвахме се да избегнем подобна ситуация, но с програмата, която имаме, и с броя мачове това бе неизбежно. Случва се във всички отбори, така че ние не сме по-различни", каза още Артета.

Той разясни и ситуацията около Партей, който не игра в мача в Испания през седмицата.

"Контузията на Томас също е мускулна и той няма да играе няколко седмици. Нуждаем се от повече играчи, защото енергията ни намалява и рискуваме да прегорим."

Шефилд Юнайтед е на последно място в класирането с едва една точка от девет мача, а Арсенал е трети с 20 точки. Според мениджъра на "артилеристите" обаче подценяване не може да има.

"С играта си в последните мачове те показаха, че са силен отбор. Корав съперник са и изгубиха мачовете си с голове в последните минути. За тях мачът е много важен, така че определено ще бъде предизвикателство за нас. Всички в тима са мобилизирани и съм им обяснил всичко", завърши Артета.