Един от най-богатите спортисти в света – ирландският ММА боец Конър Макгрегър сензационно обяви, че проявява интерес към акциите на английския футболен гранд Челси.

Макгрегър стори това още в часовете преди собственикът на лондонския клуб Роман Абрамович официално да обяви, че Челси се продава. В официалния си профил в Twitter, Макгрегър написа, че би искал да проучи възможността за закупуването на „сините” от Лондон, като в същото време отбеляза акаунта на Челси в съобщението си.

През миналата година списание „Форбс” определи Макгрегър като най-богатия спортист за 2021 година с приходи от 180 млн. долара. Той фигурира в престижната класация и през 2018 година, когато заемаше четвъртото място с приходи от 99 млн. долара.

По-рано през деня в сряда стана ясно, че Абрамович е предложил акциите си на швейцарския милиардер Хансйорг Вис, който обаче изрази опасения, че в момента Челси има огромни заеми именно към Абрамович.

Часове по-късно обаче, Абрамович използва официалния сайт на Челси и обяви, че няма да има претенции към отпуснатите от него към клуба близо 2 млрд. паунда в последните почти 20 години.

Конър Макгрегър

източник: Gulliver/GettyImages