Ален Сен-Максимен направи първия си старт от пет месеца насам за Нюкасъл при равенството 1:1 срещу Уест Хем през уикенда. Френското крило получи контузия в подколянното сухожилие, която го извади от игра в ранните етапи на кампанията. Освен загубата с 1:2 срещу Ливърпул, "свраките" останаха непобедени по време на неговото отсъствие и той се бореше да се върне в състава на Еди Хау след възстановяването си.

Съобщава се, че Милан е предприел подход към 25-годишния играч през януарския трансферен прозорец и се предполага, че той може да напусне Нюкасъл през лятото. Сен-Максимен признава, че не е напълно доволен от настоящата си позиция в отбора, но остава напълно отдаден на колективната кауза под ръководството на Хау.

"Искам да бъда честен, защото няма да лъжа. Когато сте в такава ситуация, много отбори могат да видят това и да си помислят, че това е правилната възможност да дойдат и да купят играча. Но аз съм много горд, че съм тук и най-много важното за мен е да играя. Изборът на мениджъра има логика, защото получих контузия. Не загубих нито един мач, когато бях на терена в началото на сезона и това е нещо много, много важно за мен. Треньорът знае това. Ето защо имам много добри отношения с него, защото той знае на какво съм способен.

Но когато се завърнах след контузия, отборът печелеше много мачове, така че имат голям кредит да продължат напред. Дори когато не играех, се молех за отбора, защото най-накрая сме заедно и ако успеем да стигнем до Шампионската лига, ще го направим заедно и това е най-важното нещо за всички нас", сподели Сен-Максимен.

Сен-Максимен ще се надява да направи последователни стартове, когато Нюкасъл се изправи срещу Борнемут далеч от дома във Висшата лига в събота.