Треньорът на норвежкия национален отбор Стале Солбакен се изказа по интересни футболни теми. Наставникът най-вече  сподели мнението си за ситуацията в Ливърпул, но и не пропусна да поздрави Стивън Джерард за спечелената титла с отбора на Рейнджърс. Според Солбакен, нещата при „червените“ ще се стабилизират и Юрген Клоб ще успее да измъкне „мърсисайдци“ от кризата.

"Интересни неща се случват във футбола днес. Погледнете само какво става в Ливърпул, а къде бяха през миналия сезон. В Шотландия пък, най-после Селтик беше свален от трона и това наистина е за отбелязване. Поздравявам Стивън Джерард за големия успех, който постигна, той показва, че е качествен мениджър и може да се разчита на него. Ще е интересно да видим през следващия сезон какво ще постигне, защото сега очакванията на всички ще се повишат. Колкото до Ливърпул, аз не приемам толкова тежко ситуацията при тях, защото те са голям отбор, велик клуб, а няма тим в света, който да не преминава през кризисни моменти. Клоп няма да остави нещата така и ще направи всичко, за да върне отбора си сред най-добрите. Той е фантастичен мениджър и човек и вярвам, че в близко бъдеще, тимът отново ще се върне на познатото ниво", заяви Солбакен.

"Също така, твърдо вярвам, че ръководството на клуба няма да освободи Юрген скоро, той направи прекалено много за  всички, включително и за феновете, а уволнението му според мен ще е огромна стъпка назад. Зная, че се появяват различни информации, според които Джерард може да смени Клоп в Ливърпул, но мисля, че това няма да се случи скоро. Единственият вариант това да стане е, ако  неубедителното представяне на червените продължи доста дълго време и шефовете решат да потърсят промяна. Стивън поне на този етап също не желае да сменя обстановката, и смятам, че  Юрген Клоп ще работи в Ливърпул поне още година, същото мога да кажа и за случващото се в Рейнджърс. Ако ще има промени, те най-вероятно ще се случват след края на другия сезон“, коментира бившият  мениджър на Копенхаген