Продажбата на Манчестър Юнайтед може да се провали заради исканията на собствениците на клуба - семейство Глейзър.

Daily Mail съобщава, че катарският шейх Ясим бин Хамад Ал-Тани и собственикът на петролната компания INEOS - англичанинът Сър Джим Ратклиф, са предложили около 5 милиарда лири за клуба, докато финландският бизнесмен и бивш мениджър на Нокиа Томас Зилиакус - по-малко от 4 милиарда.

Gulliver/GettyImages
65 снимки

Глейзър все още искат да продадат 20-кратните шампиони на Англия за 6 милиарда, 10 пъти повече от приходите на „червените дяволи“ от 583 милиона паунда през сезон 2021/2022. Това би се разглеждало като най-лошия сценарий от много фенове, които до голяма степен искаха Глейзър да напуснат клуба след 18 години на управление.

В петък на борсата в Ню Йорк цената на акциите на Манчестър Юнайтед беше оценена на 3,22 милиарда лири. Смята се, че най-големият от братята Глейзър - Аврам на 62 години, е против пълната продажба на клуба и затова е инструктирал банката Raine Group, която ръководи сделката по смяна на собствеността, да набере оферти, за да види колко биха могли теоретично да получат в бъдещето. По-малкият брат – 55-годишният Джоел Глейзър, е по-сдържан, но изданието пише, че той е по-скоро за пълната продажба на тима, стига да получат огромна сума.

В момента Ман Юнайтед е на трето място в класирането на Висшата лига с актив от 50 точки.