Отборът на Саутхемптън обяви първото си ново попълнение за лятото на 2017 година, а пристигането на защитника Ян Беднарек веднага отприщи вълна от бъзици с Ливърпул.

21-годишният поляк пристигна от Лех Познан и подписа за 5 години със „светците”. В същото време мърсисайдци все още проявяват интерес към титулярния централен бранител на южняците Върджил ван Дайк. Макар през юни клубът от „Анфийлд” да излезе с публично извинение заради начина, по който водеше кампанията си спрямо холандския национал, изглежда не всичко е прикючило.

На Ливърпул му се размина за сагата с Ван Дайк

В Саутхемптън следват своята стратегия и взеха Беднарек, който бе част от тима на Полша за Европейското първенство за младежи това лято. Заради своите ангажименти 190-сантиметровият футболист ще получи почивка до края на юли.

Беднарек е продукт на юношеската академия на Лех и прекара сезон 2015/2016 под наем в Горник Лечна. През отминалия сезон той записа 34 двубоя за Лех Познан. „Толкова съм щастлив, че идвам в отбор като Саутхемптън. Това е моментът, за който се трудих, в който мечтите ми се сбъдват. Този трансфер ме мотивира да се трудя усърдно, да покажа уменията си да помогна на Саутхемптън да стане по-добър и по-добър”, каза полякът.

Саутхемптън продължава да изнудва Ливърпул за Ван Дайк

Бдителните шегаджии в социалните мрежи не пропуснаха повода, за да демонстрират оригиналност. „Новина от 2019 година – СКЛЮЧЕНА СДЕЛКА: Ливърпул завърши трансфера на Ян Беднарек от Саутхемптън с 5-годишен договор”, бе един от първите коментари.

„Не знам кое е това момче, но съм сигурен, че след 2-3 сезона той ще струва 40 милиона паунда и ще бъде свързван с топ отборите от Висшата лига и по-специално Ливърпул”, гласеше друга от духовитите забележки.

„Ян Беднарек, добре дошъл в академията на Ливърпул”, написа трети, а серията от бъзици съвсем не приключи дотук.