Предстои интригуващ сблъсък в английската Висша лига между Саутхемптън и Ипсуич. Двубоят, който ще се изиграе на „Сейнт Мери Стейдиъм“ в Саутхемптън и е част от 5-ия кръг на първенството ще се предава на живо в ефира на DIEMA SPORT 3, а в Gong.bg ще последим на живо всичко най-интересно от срещата.

Саутхемптън се намира в труден период, заемайки предпоследното място в класирането с 0 точки след четири мача. Те инкасираха тежки загуби, включително 0:3 от Манчестър Юнайтед и 1:3 от Брентфорд. Последната победа на "светците" дойде в турнира за Купата на лигата срещу Кардиф (5:3), но представянето им в лигата оставя много да се желае.

От друга страна, Ипсуич също не впечатлява, но е с две точки в актива си и заема 17-о място. Отборът направи две равенства срещу Брайтън и Фулъм, но не успя да се противопостави на грандове като Манчестър Сити (1:4) и Ливърпул (0:2).

Саутхемптън ще бъде без важни играчи като вратаря Гавин Базуну и защитника Джак Стивънс. Проблемите с контузии за Кама Сулаймана и Жан Донасиа също ще ограничат избора на треньора.

Ипсуич също има своите кадрови проблеми, като Нейтън Бродхед и Уил Смолбоун са под въпрос заради контузии.

Последната среща между двата отбора бе в Чемпиъншип през 2024 г., когато Ипсуич спечели с 3:2 у дома. Саутхемптън обаче има по-добри резултати в исторически план, включително победа с 1:0 за ФА Къп през 2015 г.

И двата отбора изпитват затруднения в началото на сезона и ще се стремят към задължителна победа. Саутхемптън има предимството на домакинството, но Ипсуич ще търси всяка възможност да измъкне нещо от този мач.