Елитният Саутхемптън пропиля аванс от два чисти гола срещу Дарби Каунти и не успя да отстрани „овните“ от 3-ия кръг на ФА Къп. Дварта тима направиха интригуващ сблъсък на стадион „Прайд парк“, който завърши без победител – 2:2. Така победителят от сблъсъка ще стане ясен след преиграване, което ще се състои в града от южния бряг.

Възпитаниците на Франк Лампард показаха изключителен характер и успяха да се доберат до нов мач срещу „светците“, който ще натовари допълнително програмата на Дарби, но в същото време ще осигури сериозни постъпления в касата на клуба.

Мачът започна отлично за гостите от Саутхемптън, които поведоха рано-рано в мача. Не бяха изминали и четири минути от началото на срещата, когато „светците“ вкараха чрез Нейтън Редмънд, въпреки че топката реално бе пратена в мрежата от бранител на домакините. В крайна сметка ударът бе на Редмънд и голът бе записан на негово име.

Дарби Каунти - Саутхемптън 2:2

източник: Gulliver/GettyImages

Гостите нанесоха своя втори удар само три минути след подновяването на играта през втората част. Под светлината на прожекторите отново бе Редмънд, който този път вкара блестящ гол. Той получи топката пред наказателното поле на домакините и с прекрасен удар с десния крак в далечния ъгъл не остави шансове на вратаря.

Помислили, че всичко в мача е приключило, гостите от Саутхемптън отстъпиха инициативата на своя противник и платиха скъпа цена. Джак Мариот намали преднината на гостите и върна надеждите на Каунти в 58-ата  минута, а само три по-късно Том Лоурънс изравни за 2:2.

В продължението на срещата Мариот имаше отличен шанс да подари победата на своя тим, но ударът му от отлична позиция мина над вратата.

Така всичко в сблъсъка между двата тима ще бъде решено с нов мач, който обаче този път ще се играе на терена на Саутхемптън.