Отборът на Саутхемптън се класира за 5-ия кръг на турнира за Купата на Футболната асоциация, след като отстрани тима на Бекпул. „Светците” се наложиха с 2:1 на „Сейнт Мерис”, а и двете попадения за домакините реализира Роман Перо. Точен за гостите от Блекпул бе Чарли Патино.

Перо откри за Саутхемптън с прекрасно изпълнен пряк свободен удар в 22-ата минута. Въпреки ранния гол, гостите от своя страна пропиляха две отлични възможности да изравнят, но Джери Йейтс и Ян Поведа пропуснаха изгодни положения.

В 61-ата минута Перо вкара втория си гол в срещата, с който до голяма степен предреши крайния победител в мача. Шест минути след второто попадение на домакините, Блекпул показа характер и намали преднината на Саутхемптън. Патино се разписа след колективна грешка в отбраната на „светците”.

Гостите обаче нямаха сили за нещо повече в срещата и ще трябва да се съсредоточат в представянето си в шампионата на Чемпиъншип.

Саутхемптън пък ще очаква следващия си съперник в надпреварата, който ще стане ясен на 30 януари, когато е жребият за 5-ия кръг на турнира.