Саутхемптън и Тотнъм вече спокойно могат да кажат "сбогом" на шансовете си за място в първата четворка на Висшата лига. Двата тима завършиха 2:2 на "Сейнт Мерис" и вече могат да концентрират просто върху доиграването на сезона. 

Домакините повеждаха на два пъти, но гостите от Лондон обаче все успяваха да се доберат до равенството, макар първият им гол, дело на Ерик Ламела, да беше след нарушение заради игра с ръка. 

Иначе "светците" започнаха доста по-активно и имаха повече шансове. В 25-та минута Морган Шнайдерлин имаше страхотен шанс да открие резултата, но хубавият му удар беше спасен по великолепен начин от Юго Лорис. 

Но постоянството на домакините даде резултат в 29-та минута, когато откриха резултата. Тогава след поредица от комични грешки в защитата на Тотнъм, Грациано Пеле отбеляза за 1:0. Тогава след подхлъзване на Ян Вертонген и нескопосана игра на Бен Дейвис, Пеле мушна топката зад Йорис за 1:0. 

Стивън Дейвис имаше още един шанс да увеличи преднината на Саутхемптън в края на първата част, но не се възползва. И така в крайна сметка се стигна до изравняването от страна на Ерик Ламела в 43-та минута. 

Тогава Ерик Дайър центрира, Хари Кейн умно остави топката да премине покрай него и тя попадна у Ламела. Бившият играч на Рома обаче игра с ръка, пращайки я мрежата. Това остана незабелязано от рефера и попадението беше зачетено - 1:1. При този резултат дойде и почивката. 

След подновяването на играта домакините бяха по-активни и повече търсеха попадението. Те имаха два шанса, които обаче бяха пропилени от Стивън Дейвис и Райън Бъртранд, но отново стигнаха до повеждането. Това се случи в 65-та минута. 

Тогава Шейн Лонг намери перфектно Грациано Пеле и изстреля истински куршум с глава, който не остави шансове на Юго Лорис и "светците" отново поведоха за 2:1. Но радостта им трая твърде кратко. 

В 70-та минута Тотнъм пак стигнаха до изравняването. Тогава Насер Шадли направи самостоятелен пробив и пусна топката под крака на вратаря Келвин Дейвис, за да я оплете в мрежата за 2:2. 

До края имаше шансове и за двата тима, но по-чистите бяха за "светците". Жозе Фонте и Грациано Пеле обаче не се възползваха от открилите се пред тях шансове и така резултатът остана непроменен. 

Така Саутхемптън и Тотнъм взеха само по една точка, благодарение на която лондончани имат 58, докато домакините са с една по-малко. Но те вече на практика нямат шансове за място в Топ 4.