Английският национал Джуд Белингам може да направи стъпка напред, ако продължи развитието си във Висшата ига, смята селекционерът на националния тим на страната Гарет Саутгейт. Той все пак похвали настоящия му отбор в Бундеслигата Борусия (Дортмунд) за начина на работа с Белингам, но вярва, че 18-годишният футболист ще има само ползи от завръщане в родината си. 

„Джуд се състезава в отлично първенство за млади играчи и треньори, но разбира се, стандартите във Висшата лига са несъмнено по-високи. Мисля, че това се вижда в европейските клубни турнири. Нашите отбори се борят до края в Шампионската лига всяка година, а финансовата мощ на първенството в Англия превъзхожда останалите. Английските ще имат голяма роля в турнирите и занапред, както беше в изминалите години“, коментира Гарет Саутгейт. 

Треньорът добави, че в последните дни е говорил с Джуд Белингам за играта и представянето му.

„Той е играч, който изпълнява треньорските наставления, иска да се учи и е много мотивиран. Вече трупа безценен опит в клуба си и в европейския футбол. Развива се много добре за играч на неговата възраст, а тази година му се налага да играе на различни позиции“, каза още селекционерът на английския национален тим по футбол.