Рико Луис, Коул Палмър и Езри Конса бяха повикани за първи път в националния отбор на Англия. Нападателят на Челси и защитникът на Манчестър Сити Луис бяха повишени от отбора до 21 години за квалификациите за UEFA EURO 2024 срещу Малта и Северна Македония.

Палмър беше възнаграден след отличния старт на кариерата си в Челси, след като се присъедини към лондончани от Манчестър Сити в търсене на възможности за повече игрово време през лятото. 21-годишният футболист, който блесна, когато отборът на Англия до 21 години спечели Европейското първенство миналото лято, отбеляза четири гола и направи две асистенции в шест старта на Висшата лига за „сините“, включително изравнителен гол от дузпа в добавеното време за крайното 4:4 срещу бившия си клуб в неделя.

Мениджърът на „гражданите“ пък нарече 18-годишния Люис „един от най-добрите млади играчи, които някога е тренирал“, по-рано този сезон, като младокът впечатли както в ролята на краен защитник, така и в центъра на терена.

Междувременно, защитникът на Астън Вила Конса, който спечели Световното първенство за юноши до 20 години с Англия през 2017-а година, също получи първата си повиквателна за мъжкия тим след страхотното си представяне за отбора на Унай Емери.

Триото заменя Джеймс Мадисън, Калъм Уилсън и Люис Дънк, които бяха освободени от състава на Гарет Саутгейт поради контузии през уикенда.