Една от легендите на английския футбол ще бъде изпратен от националния отбор по начина, по който най-много заслужава. Уейн Рууни ще има възможност да се раздели с "трите лъва" на претъпкания "Уембли" този месец. 

Според вестник "Сън", рекордьорът по голове за Англия ще бъде извикан в състава на селекционера Гарет Саутгейт за контролата със САЩ на 15 ноември. Тя ще бъде негов бенефис пред 90 хиляди зрители на стадиона в Лондон. 

33-годишният ветеран обяви оттеглянето си от националната репрезентация още през август миналата година, малко след преминаването си от Манчестър Юнайтед в Евертън. Така той не беше част от селекцията на Световното първенство в Русия, където островитяните изравниха второто си най-добро постижение на Мондиал. 

Рууни ще изиграе своя мач номер 120 за родината, с което ще сложи и финалния щрих на кариерата си за нея. Той ще е срещу страната, в която по всяка вероятност ще приключи и кариерата му изобщо. Нападателят се подвизава в САЩ от началото на тази година и обяви, че няма нищо против да остане там до края на активния си футболен период. 

Нападателят дебютира за Англия на 17 години през февруари 2003 г. Оттогава наниза 53 гола за родината си, ставайки най-добрият реализатор в историята на националния отбор. Само един играч има повече мачове за островитяните от него. Това е легендата Питър Шилтън, който е обличал екипа 125 пъти и който едва ли скоро ще бъде надминат.