Селекционерът на английския национален отбор Гарет Саутгейт определи избраниците си за двете контроли, които предстоят на "трите лъва". На 23-и март тимът приема Бразилия, а три дни по-късно пък ще премери сили с Белгия отново у дома.

Джо Гомес бе вероятен избор за селекционера и универсалният защитник на Ливърпул наистина получи повиквателна, четири години, след като последно носи националната фланелка. Другата не чак такава изнеанда е, че Саутгейт този път не повика Калвин Филипс, тъй като неговата форма много спадна, а и престоят му под наем в Уест Хем определено не започна по мечтан начин. Като цяло в дефанзивен план специалистът има сериозни главоболия заради контузиите на Трент-Александър Арнолд, Рийс Джеймс, а аут е и Кириън Трипиър. 

Саутгейт лично призна, че е имало предварителни разговори с бранителя на Арсенал Бен Уайт, който е заявил, че не иска да бъде повикан за контролите. Така той не е включен в състава. Друга интересна тема е включването на Джордан Хендерсън. Oчевидно Гарет Саутгейт вярва на опита на халфа, който наскоро се присъедини към Аякс след не толкова приятни месеци в Саудитска Арабия.

В офанзивен план пък селекционерът може да разчита на Айъвн Тони, който ще се завърне след изтъпряното си наказание. Разбира се и Хари Кейн е в тима, както и човека във форма за Манчестър Сити - Фил Фоден.

Първи повиквателни за мъжкия състав на "трите лъва" получават Антъни Гордън и Джарад Брантуейт.

Ето и всички избраници на Саутгейт:

Вратари: Сам Джонстън, Джордан Пикфорд, Аарън Рамсдейл

Защитници: Джарад Брантуейт, Бен Чилуел, Люис Дънк, Джо Гомес, Езри Конса, Хари Магуайър, Джон Стоунс, Кайл Уокър

Полузащитници: Джуд Белингам, Конър Галахър, Джордън Хендерсан, Джеймс Мадисън, Деклан Райс

Нападатели: Букайо Сака, Фил Фодън, Хари Кейн, Айвън Тони, Джарод Боуен, Антъни Гордън, Маркъс Рашфорд, Кол Палмър, Оли Уоткинс