Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт изказа суперлативи за представянето на Джуд Белингам при победата над Италия с 3:1 в европейска квалификация. Полузащитникът на „Трите лъва“ се отчете с асистенция за втория гол, отбелязан от Маркъс Рашфорд, като през цялото време изглеждаше опасен за противниковия отбор. Победата гарантира на англичаните класиране за Евро 2024.

„Психиката му е невероятна. Да показваш такава зрялост и скромност на толкова крехка възраст е изумително, късметлии сме, че го имаме в състава. Мисля, че той е катализатор. Начинът, по който се държи и се представя на терена, го показва. Той притежава това откакто изгря на сцената. В добавка, мощта в неговата игра, това ни дава нещо допълнително, когато се намираме в завързани ситуации, той може винаги да измисли нещо различно. Смятам, че тази вяра, желание да въвлече публиката – това са черти, които са рядкосрещани в толкова млад футболист“, каза Саутгейт.

Колегата му начело на Италия Лучано Спалети очаквано бе разочарован след поражението, което поставя под въпрос участието на „Скуадрата“ в Германия идното лято. „Не мисля, че тимът заслужаваше да загуби с два гола разлика. Трябва да израснем и да се подобрим в тези решителни мигове в големите мачове. Играхме добре през по-голямата част от времето, но трябва да се възползваме от възможностите си. Притежаваме качество, с което да сме конкурентни на всички отбори“, сподели бившият наставник на Наполи.

Италианците са с три точки по-малко от втория в група С Украйна, като имат мач по-малко от съперника. Двата тима се изправят един срещу друг на 20 ноември, като преди това действащите европейски шампиони посрещат Северна Македония три дни по-рано.