Наставникът на Челси Маурицио Сари беше бесен на своите момчета за липсата на каквато и да е реакция, след като Лестър поведе в резултата. В събота „сините” регистрираха втората си загуба през кампанията, отстъпвайки с 0:1 у дома срещу „лисиците”.

Лондончани имаха тотално надмощие през първото полувреме и в известна степен беше изненадващо, че не успяха да се оттеглят на почивка с аванс в резултата. Втората част донесе огромно подобрение в играта на гостите, а Джейми Варди съумя да отбележи единственото попадение.

Тъкмо то нанесе огромни поражения върху креативността на Челси, чийто играчи мигом се сковаха под напрежението да не допускат твърде голямо изоставане спрямо другите отбори в челото. Сари убедено заяви, че момчетата му биха били в състояние да изкопчат нещо при така стеклите се обстоятелства, стига да бяха запазили играта си отпреди гола на съперника.

Давид Луис: Челси не се е отказал от титлата

„Играхме наистина добре в първите 55 минути. Показахме добър футбол. Странна беше нашата реакция спрямо техния гол”, заяви италианският тактик.

„Не отговорихме по правилен начин. Реагирахме като 11 отделни играча, а не като отбор. Можехме да се справим по-добре. Трябваше просто да играем по начина, по който го правехме през първата част от срещата.”

„Разполагахме с достатъчно време, за да изравни. Бяхме един отбор в шок, в ментално объркване. Нямам идея кое породи такава реакция. Ако знаех, бих взел мерки още преди началото на двубоя.”

„Трудно ми е да разбера. Разполагаме с играчи, които имат предостатъчно опит. Бях много доволен от първото полувреме. В него не позволихме нищо на нашия съперник. После обаче не реагирахме както трябва”, допълни мениджърът на Челси.