Наставникът на Челси Маурицио Сари беше във възторг  след магичното представяне на Еден Азар при успеха 4:1 над Кардиф Сити във Висшата лига. След хеттрика на офанзивния халф италианецът заяви, че може би в момента той е най-силният футболист в Европа.

27-годишният Азар определено беше във вихъра си на „Стамфорд Бридж”, а Сари остана толкова впечатлен, като заяви, че не би било нелогично да очаква от своя ас 40 гола през този сезон. Дотук през кампанията звездата на „сините” има 5 мача и 5 гола. Най-доброто постижение на Азар в личен план датира от времето му в Лил – през последния си сезон за „кучетата” той вкара 23 попадения.

„Мислех, че Азар досега бе един от най-добрите играчи в Европа. В този момент си променям мнението – може би той е най-добрият”, заяви Сари.

„През последните два си говорих с него, вчера му казах, че може да вкара 40 гола. За да постигне това обаче трябва да изразходва далеч по-малко енергия далеч от вратата и да се концентрира върху играта във финалните 25 метра”, добави треньорът на Челси.