Отборът на Тотнъм обмисля да назначи за свой нов мениджър Маурицио Сари, пише италианският ТВ канал „RAI Sports“. Според английските букмейкъри, настоящият наставник на „шпорите“ Жозе Моуриньо е фаворит номер 1 за следващ уволнен треньор.

Лондончани са в лоша серия в първенството и заемат седмо място в класирането, на 6 точки от Уест Хем, който заема последната квота за Шампионската лига. Отборът беше отстранен от Динамо Загреб в Лига Европа и то, след като имаше аванс от 2:0, но допусна поражение с 0:3 в хърватската столица след продължения.

Ръководството на Тотнъм изглежда, че е загубило доверие в Моуриньо и различни хора от клуба разглеждат варианти за негов заместник, твърди още изданието, като Сари е един от фаворитите за поста.

62-годишният Сари за последно работи в Ювентус и въпреки че донесе на торинци 9-ата поредна шампионска титла в Серия А, беше уволнен само след една година на поста. Любопитното е, че Сари напусна и Челси по подобен начин - спечели Лига Европа и осигури 4-о място за отбора във Висшата лига.

Освен „шпорите“, Наполи също се интересува от бившия си наставник.