Мениджърът на Челси Маурицио Сари обвини Н‘Голо Канте за загубата на „сините“ с 1:3 от Тотнъм в дербито на „Уембли“ през изминалия уикенд.

Ролята на френския футболист е променена, откакто част от титулярния състав на Челси е Жоржиньо.

Сари обвини Канте, че е загубил своята позиция по време на дербито срещу Тотнъм и е атакувал твърде много, без да подсигурява в дефанзивен план.

„Аз искам да играя с централен полузащитник, а на тази позиция разчитам на много техничен футболист. За мен централен полузащитник е или Жоржиньо, или Фабрегас. Не искам Канте на тази позиция. В последния мач Канте искаше сам да реши проблемите на отбора след първите 15 минути, но игра в грешната посока“, коментира Сари.

„Канте загуби представа за своята позиция на терена и атакуваше твърде много наказателното поле на съперника. Мисля, че това не е една от най-добрите характеристики на Канте. Това е само една реакция от негова страна на трудностите, които изпитваше на терена“, добави италианецът.
„Канте трябваше да остане близо до Жоржиньо, особено когато топката бе в притежание на съперника. Всичко зависи от случващото се на терена. Играчите не трябва задължително да са вляво, не. Ако топката е вляво, ние имаме Маркос Алонсо, Еден Азар, Матео Ковачич и Рос Баркли. Така че в тази ситуация, той трябваше да стои много близо до Жоржиньо“, каза още Маурицио Сари.

27-годишният футболист може да остане изненадан от критиките по свой адрес от страна на Сари само дни, след като сложи подпис под своя нов петгодишен договор с клуба от „Стамфорд Бридж“.

Новата заплата на Канте в Челси възлиза на 290 хиляди паунда на седмица.

„Сините“ искаха на всяка цена да задържат Канте с нов договор, тъй като към него имаше много сериозен интерес от страна на Пари Сен Жермен.

27-годишният футболист ще остане на „Стамфорд Бридж“ до лятото на 2024 година.

Какъв бе подходът на Маурицио Сари след загубата от Тотнъм?