Мениджърът на Челси Маурицио Сари призова звездата на тима Еден Азар да вземе решение относно бъдещето си на ,,Стамфорд Бридж“. 27-годишният белгиец, който е в Челси от 2012, е основна цел на европейския клубен шампион Реал Мадрид, но сподели, че иска да изчака до края на сезона, когато ще обяви своето окончателно решение относно това дали остава в клуба или ще премине в мадридския колос.

От Челси са предложили нов договор на белгиеца, който с двата си гола срещу Уотфорд на Боксинг Дей задмина границата от 100 гола за ,,сините“, който ще осигури на полузащитника седмична заплата от 300, 000 паунда.

Сари заяви на пресконференция преди двубоя с Кристъл Палас, че желае всичко да бъде ясно в най-скоро време.

"Не знам, но мисля, че е време всичко да се изясни“, започна той.

"Смятам, че трябва да разрешим този проблем“.

Сари, чийто отбор изостава на 11 точки от лидера Ливърпул, заяви, че няма как да задържи Азар, ако той иска да напусне клуба.

"Аз не съм нито президент, не ръководя трансферния пазар, аз съм треньорът. Единственото, което мога да направя, е да говоря с него относно позицията му на терена“, коментира 59-годишният специалист.

Сари, който ще бъде без контузения Педро за гостуването на Кристъл Палас, вероятно ще продължи да използва Азар като ,,фалшива деветка“ в отсъствието на Алваро Мората, който има травма.

"Не виждам проблем в това Азар да бъде в тази роля. Той има четири мача на тази позиция, в които е вкарал три гола и е асистирал за други два. Затова не виждам проблем. Наистина съм щастлив от работата му на тази позиция, не само заради това, че той има способността да отбелязва голове, но по този начин отваря пространства и за своите съотборници и да комбинира с тях. За момента съм щастлив от това, което той върши като ,,фалшива деветка“, но в бъдеще, разбира се, той може да се завърне на позицията на крило“, завърши Сари.

Челси гостува на Кристъл Палас в неделя на обяд.