Мениджърът на Челси Маурицио Сари предупреди феновете на отбора, че ситуацията с контузените играчи в неговия тим вече клони към критични стойности.

При трудната победа с 1:0 над Кристъл Палас „сините” не се разминаха с поредния удар от съдбата, като нападателят Оливие Жиру напусна срещата с травма. Четвърт час преди края френският ветеран бе заменен от Алваро Мората.

След срещата Сари потвърди, че става дума за проблем в глезена, като все още е рано да каже колко дълго ще отсъства 32-годишният футболист. „Травмата е в глезена. Все още не знам колко е сериозна”, заяви наставникът на Челси. „Трябва да изчакаме утрешния ден. Мисля, че по-късно тази вечер ще видим първите резултати от изследванията. Реалният резултат ще стане ясен чак утре.”

Сари пристигна на „Селхърст Парк” без доста сериозен брой играчи, в това число и Педро, който пострада при успеха 2:1 над Уотфорд на Боксинг Дей. Испанецът ще отсъства сравнително малко – около 2 седмици. По-сериозно изглежда положението с фигури като Сеск Фабрегас, Дани Дринкуотър, Рубен Лофтъс-Чийк и Калъм Хъдсън-Одой, които в неделя пропуснаха пътуването до Южен Лондон. Главоболията за Сари идват от факта, че съставът му „изтъня” в един критичен период с множество мачове.

След 9 срещи през декември, Челси го чакат още 7 мача през януари, включително полуфинал срещу Тотнъм за Купата на Лигата, който по регламент е в 2 срещи на разменено гостуване. Ако пък лондончани отстранят втородивизионния Нотингам Форест в третия кръг от ФА Къп, това може да означава още един допълнителен 8-и двубой през първия месец на 2019-а.

„През последните дни нямаме никакъв късмет. Вчера аз 10 минути получихме три контузии – Фабрегас, Лофтъс и Дринкуотър, а ето че днес и Жиру, като вече бяхме без Педро и Одой. В беда сме, защото през януари ще трябва да играем на всеки три дни”, допълни Сари.