Бившият защитник на Арсенал Бакари Саня защити "невероятния", по неговите думи, нападател на „артилеристите“ Александър Лаказет, след като той получи критики от феновете на клуба. Французинът Лаказет бе обявен за играч на сезона в клуба миналата кампания, но е често критикуван за приноса си по време на настоящия сезон. 28-годишният нападател отбеляза седем гола в 20 участия във Висшата лига, като Арсенал е едва девети в английския топ елит, а отпадна и от Лига Европа.

Но Саня настоява, че Лаказет е "невероятен" и "жизненоважен" член на отбора на Микел Артета.

„Лака е жизненоважен. Той е тип играч, който дава всичко за отбора “, каза Сагна пред „Goal“.

 „Разбира се, винаги харесвате този, който вкарва голове, като Обамеянг, който е машина за вкарване, но количеството работа, което Лака влага е невероятно. Начинът, по който държи топката, начинът, по който се бори за топката. Това е невидима работа, която не всеки ще види. Но за системата на Арсенал и начина, по който искат да играят, той е невероятен. Той може да вкара много голове. Но през повечето време той е с гръб към целта. Когато получи топката, той се опитва да я защити“, продължи французинът.

„Той тича много. Знаеш ли колко е уморително да тичаш през цялото време и да пресираш? Много е изморително, хората не осъзнават колко е трудно. На всичкото отгоре, да, трябва да вкараш голове. Хората ще поискат да вкарват голове, защото ние помним само голмайсторите, но той върши още толкова неща“, сподели още Саня.