Германският национал Лерой Сане сподели първите си думи като футболист на Манчестър Сити. Талантливият халф изрази радостта си от трансфера и призна, че главната причина за решението му е била присъствието на Пеп Гуардиола.

"Една от причините, заради които се реших за Сити, е Пеп Гуардиола. Той ме убеди да дойда тук и че ще мога да се доразвия. Знам, че под негово ръководство мога да науча много и да направя следващата стъпка в кариерата ми", сподели Сане.

"Следих го и в Барселона, и в Байерн, където постигна много и работи наистина добре с млади футболисти. Мисля, че той може да ме направи по-завършен футболист."

Самият Гуардиола също не спести добрите думи за Сане. "Той е специален талант. Вълнуващ футболист, при който мисля, че нашите фенове ще се наслаждават да го гледат."

"Той има превъзходна техника, той е техничен, обича да изработва шансове за другите, работи здраво за отбора и вкарва голове. С 20 години той е по средата на своето развитие, но вече е основна част от германския национален отбор. Много сме щастливи, че той реши да премине при нас", допълни Гуардиола.