Алексис Санчес се надява да осъществи мечтата си и да спечели Шампионската лига с Манчестър Юнайтед. ,,Червените дяволи“ се изправят срещу Пари Сен Жермен в първи двубой от осминафиналите на най-престижния европейски клубен турнир на ,,Олд Трафорд“ във вторник, като възпитаниците на временния мениджър Оле Гунар Солскяр са в серия от 10 победи в последните си 11 мача във всички надпревари, след като надиграха в последния кръг с 3:0 като гост Фулъм.

Санчес не успя да завоюва трофея от Шампионската лига, докато бе играч на Барселона, след като се присъедини към каталунците след триумфа им през 2011, а в последствие напусна клуба преди последната им купа от турнира през 2015. ,,Спечелването на Шампионската лига е мечта на всеки един футболист“, сподели чилиецът за Sunday Mirror.

"Мечтаех за нея, докато бях в Барселона. Надявам се да я спечеля тук. Преминахме през груповата фаза и сега идва ред на ПСЖ. Това е огромен тест за нас, но има 180 минути футбол – всичко може да се случи. Юнайтед е клуб с толкова много история и е способен да победи всеки един съперник. Ако спечелим на ,,Олд Трафорд“ и не допуснем гол, мисля, че ще бъдем фаворити в реванша. Смятам, че може да постигнем победа в първия двубой и този отбор на Юнайтед може да вкара голове, когато отиде в Париж“, завърши чилийският офанзивен футболист.